Aangifte inkomstenbelasting

Het is weer 1 maart geweest. Dat betekent dat het weer moet gaan gebeuren: de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 1 maart staat de aangifte op de website van de belastingdienst klaar om ingevuld te worden. Het is echter wel erg belangrijk dat u de vooraf ingevulde gegevens altijd goed controleert.
 
Extra aandachtspunt coronasteun
Er zijn dit jaar extra aandachtspunten omtrent de aangifte inkomstenbelasting. Een van deze aandachtspunten is de coronasteunmaatregeling voor ondernemers. De belastingdienst geeft aan dat u aan kunt kloppen bij verschillende instanties voor hulp bij het doen van uw aangifte. Hiervoor kunt u verdere informatie opdoen op de website van de belastingdienst.
Er zijn verschillende soorten steun geweest het afgelopen jaar. De TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten), TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) en de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers). Ondernemers die één of meerdere van deze steunen hebben ontvangen, zien dit terug in hun vooraf ingevulde aangifte. Het is erg belangrijk dat u als ondernemer deze gegevens goed controleert en aanvult of wijzigt waar nodig.
 
Hulp
Het is niet voor iedereen gemakkelijk om aangifte te doen. De belastingdienst weet dit en benadrukt daarom extra op de hulp die zij kunnen bieden. Op de website van de belastingdienst kunt u veel informatie vinden over het doen van uw aangifte. Ook kunt u steun krijgen vanuit uw omgeving, bibliotheken, vakbonden en vragen kunnen gesteld worden via de social media kanalen.
 
U kunt het beste eerst uw vraag controleren op belastingdienst.nl/aangifte. Wellicht staat uw vraag daar al tussen en kunt u gemakkelijk het antwoord vinden. Zo voorkomen we samen dat de BelastingTelefoon niet verder overbelast raakt.